Vardagligt

Fotokurs i present

När jag fyllde år i februari fick jag en härlig födelsedagspresent av Mattias. Han hade kontaktat en fotograf här i trakten och frågat om jag fick gå på en fotokurs hos henne. Så vi hördes av och bestämde att vi skulle ses en timme nu i måndags. Den här fotografen fotograferar mest barn och porträtt så hon hade sin söta som med sig som jag fick öva på men annars är jag mer för att fotografera miljöer och makro (jag gillar det men har tyvärr inget makroobjektiv).

Hon visade och förklarade en massa om inställningar i kameran och speciellt pratade vi om att fota i helmanuellt läge, vilket jag varit skraj för. Jag har känt att det blir för mycket att kontrollera på en gång men efter vår timme ihop kände jag mig faktiskt lite säkrare. Nu är det öva, öva, öva som gäller.

Fotografen tog en bild på mig medan jag övade på att fotografera hennes son.

Först skulle den lilla rekvisitan, den lilla fågeln, vara i fokus och efter det skulle jag få både fågeln och killen i fokus.

Här är ett exempel till på när jag övade på olika inställningar och skärpedjupet. Ganska stor skillnad på de här bilderna trots exakt samma objektiv på kameran.

Det var en mycket givande timme som jag fick ut mycket av att få göra så tack Mattias för en mycket bra födelsedagspresent!

Ha en fin dag, vi hörs snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.