Hälsa · Leva Hållbart · Mat · Tips

Kombucha

Så, nu är barnen hemma igen och jag har lämnat tillbaka vovven. Vi har ätit och nu ska jag visa vad det var jag gjorde förra året och som jag haft en paus ifrån men nu återupptar 🙂

Det blev en hemsk bild ljusmässigt (man ser även mig och kameran som reflekteras i glasburken… ) när jag fick fota på kvällen under lampan, men här är den i alla fall. Min goda vän kombuchan! Jag gjorde egen kombucha för ett år sedan efter att ha fått ett startpaket i födelsedagspresent, men tröttnade då efter ett tag när jag gjort det några gånger. Jag tyckte det var jobbigt att underhålla den hela tiden utan att kunna ta någon paus så då slutade jag. Nu har jag blivit så sugen på det igen så jag har köpt hem kombucha från affären flera gånger, men det blir ganska mycket pengar i längden. Så när en kompis till mig sa att hon fått tag i scoby (kombuchakultur)och startvätska och hon själv bryggt några omgångar, gav hon mig så jag kunde börja om att brygga egen kombucha igen. Jag använde mig av ett annat recept (det här) mot vad jag gjorde förra året och jag tycker den blev väldigt mörk i färgen. Jag hoppas den blir bra ändå och längtar tills den är färdig om si så där två veckor.

Någon annan som har gjort egen kombucha? 🙂

Vi hörs snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.