
Jag har gjort bars här hemma nu i ett par olika omgångar. Dem här ovanför som jag gjorde idag, blev nog de bästa hittills tror jag. Förra gången jag gjorde de blev de väldigt goda, men fruktansvärt kladdiga. Den här gången tog jag i lite i överkant av havregryn mot förra gången då jag nog fick i lite för lite. Receptet har jag hittat hos en tjej på Youtube, jag skrev helt enkelt bara av det hon säger i videon och har sedan provat att göra de här hemma. Jag gör de i mindre bitar än vad hon gör sina så vi tycker de är perfekta att ha som mellanmål här hemma. Hela familjen tycker om dom och Mattias bad mig till och med att göra dubbel sats nästa gång jag gör de, så de inte tar slut så snabbt 🙂
Här är receptet, fritt tolkat av mig:
Nyttiga(re) Bars
Lägg 250 g dadlar i hett vatten i 15-20 minuter.
Rosta i ugn ca 200 grader i 5-6 minuter:
1 ½ cup havregryn
1 cup mandlar
Mixa de varma dadlarna med en mixer eller hacka de med en kniv så de blir mosiga.
Blanda allt ovan i en skål
Blanda:
¼ cup jordnötssmör
¼ cup honung eller maple sirup
½ tsk kanel
Salt
Blanda ner ovanstående i havregrynsblandningen. Rör alltihop till en kletig massa.
Tryck ut på bakplåtspapper, det ska vara hårt pressat till en rektangel
Lägg i frysen i 30-60 minuter
Dela i 12 bitar
Förvara i kylskåp
Vi hörs snart igen, kram!